30 d’abril 2007

Visualització del malbaratament


Running the Numbers és una web que presenta un curiós retrat americà: una sèrie d'ullades a la cultura americana contemporànea a través de la lent freda de l'estadística. Cada imatge retrata una específica quantitat d'alguna cosa: quinze milions de fulles de paper d'oficina (el paper usat en cinc minjuts); 426.000 telèfons mòbils (que són retirats cada día); 106.000 pots d'alumini (consum de pots en trenta segons), i coses per l'estil.

Tenen l'esperança que mostrant-les en imatges, aquestes quantitats tinguen un efecte diferent que el de les xifres soles, com es solen trobar diàriament en articles i llibres Les estadístiques poden ser abstractes i anestesiants, fent difícil copsar el seu sentit . Aquest projecte visual examina aquestes quantitats enormes i rares de la societat americana a través de grans fotografies detallades fetes de milers de fotografies més menudes.

Crec que seria molt útil fer un treball semblant per a les dades de la nostra societat, així que animo a tots a anar treballant per fer visibles totes aquestes contradiccions de la nostra societat del consum.

1 comentari:

MAR CASTON ha dit...

Super interessant. M'han cridat l'atenció les fotos de les bosses de plàstic, pensava que en els EEUU no utilitzaven i les dels uniformes de presó.