13 de febrer 2008

Navegant pel canvi climàtic


La Fundació per la Conservació d'Animals Marins i l’Obra Social “la Caixa” et conviden a participar en les activitats de divulgació i educació dins del programa mediambiental “la Caixa” a favor del mar: la ruta del Vell Marí, dedicat aquest any al canvi climàtic en el medi marí.

En la web se'ns informa que :

"El Vell Marí és un vaixell construït l’any 1980 i adquirit per la Fundació CRAM a finals del 2004. És un veler amb arboradura de ketch amb 17 metres d'eslora, i 4,4 metres de mànega. El vaixell està preparat per a la navegació d’alçada i té capacitat per a deu persones repartides en 4 camarots.

La missió del Vell Marí és ampliar i diversificar els projectes que la Fundació CRAM elabora i coordina a favor de la biodiversitat dels nostres mars. Des de novembre de 2005, el Vell Marí és el protagonista del projecte "la Caixa” a favor del mar: la ruta del Vell Marí, que ha permès dotar-lo d’un equipament d’alta tecnologia per portar a terme treballs d’investigació i accions de conservació i rescat d’espècies i ecosistemes protegits, tant en el Mediterrani com a l’Atlàntic oriental.
Paral·lelament, el Vell Marí s’ha convertit en una plataforma educativa per sensibilitzar sobre els problemes globals de conservació del mar i donar a conèixer la problemàtica mediambiental que afecta específicament al litoral espanyol. El 2007, gairebé 12.000 persones van visitar el Vell Marí i van participar en les activitats educatives portades a terme en el veler i la seva aula mòbil."

Si voleu participar-hi , podeu consultar aquí