09 d’octubre 2007

Quèquicom


Estava mirant la televisió, quan de cop me n'he donat que estava davant d'un programa que m'interessava realment. Títol: El mar s'ofega Programa: Quèquicom. Busco a la web i veig que des del mes de març de 2006 s'emet cada dimecres (22:00)en el 33. Després de navegar un poc ja tinc la informació:
Quèquicom és un programa que dóna a l'audiència un coneixement bàsic per entendre la ciència relacionada amb la societat i fa de comunicació entre els científics i la gent normal. També intenta interessar més les persones per la ciència i com s'utilitza per comprendre la realitat i com a forma de viure millor.
Cada setmana tres reporters introdueixen al públic en diferents aspectes de la salut, la natura, la tecnologia i les ciències bàsiques i el convidat fa diferents demostracions i experimentacions en el plató. El programa té diferents seccions que inclouen: científics i experts i els seus descobriments i invencions, "ciència popular"i també uns dibuixos animats de una xiqueta explicant algunes curiositats i detalls científics.
Vull destacar els programes dedicats a temes mediambientals, que es poden veure via internet. A continuació teniu uns quants:
L'efecte hivernacle i el canvi climàtic
L'era del hidrocarbur
Les energies poc contaminants
La casa sostenible

Desgraciadament, el que he vist sobre els problemes de la pesca encara no està disponible.


1 comentari:

Sergio Mestre ha dit...

Excelente recurso. Muchas gracias por informarnos.