23 de febrer 2007

Bosses biodegradables per al 2015


El Ministeri de Medi Ambient ha decidit substituir el 70% de les bosses de plàstic per altres de paper abans de 2015.
Així figura en el Pla Nacional de Residus que el ministeri presentarà el dilluns a les comunitats i que es va fer públic ahir. El text aposta per "usar instruments econòmics" però el ministeri assenyala que no imposarà el cobrament de les bosses. A Espanya es distribueixen a l'any 10.500 milions de bosses de plàstic, la qual cosa equival a 97.400 tones i 238 bosses per persona a l'any, segons la patronal del sector Cicloplast.
En la revista Opcions podeu consultar aquest article sobre les mesures que va prendre el govern de Bangla Desh a partir de l'any 2002 davant d'aquest problema.

Veure article a El País 23/02/2007

2 comentaris:

MAR CASTON ha dit...

M'interessa molt el tema de les bosses. Pense que és molt important reduir residus. De vegades es difícil que en les tendes deixen de posar-te una bossa, quan tu has decidit utilitzr-ne capses o el carret de la compra. Sóc de les que pense que hauriem d'anar a comprar amb la cistelleta que portaven les nostres mares.

Anònim ha dit...

Resulta interesante ver como otros países como es el caso de Bangladesh, que creo que es uno de los países más pobres del mundo, puede ser mucho más sensible que los países "desarrollados" a un tema como el de las bolsas de plástico que ha proliferado en los últimos años y se ha convertido en casi necesario a la hora de hacer cualquier compra. Deberíamos imitar tu ejemplo de ir a comprar con cesta o con carro de compra y algo si que evitariamos, porque si tenemos que esperar al 2015...
Juan Manuel Bono