19 de desembre 2008
Jornades d'Educació Ambiental
17 de desembre 2008
Què pots fer?
Aigua fotografiada
16 de desembre 2008
Vols treballar en pobles abandonats
15 de desembre 2008
11 de desembre 2008
El canvi climàtic des del periodisme
En la segona sessió dels curs "Implicacions educatives del canvi climàtic" Mª Josep Picó ha abordat dos temes que em semblen crucials. En primer lloc com pots afectar el canvi climàtic a la zona mediterrànea i de quina manera la política urbanística i de mobilitat ens fa més vulnerables a aquests escenaris futurs i en segon lloc de quina manera, en general poc rigorosa, els mitjans de comunicació informen d'aquest fenòmen. En la presentació que us deixo podeu veure exemples impagables de manca de professionalitat, sobre tot de la premsa gratuïta.
També podeu llegir aquesta entrevista apareguda en la premsa, amb motiu de la presentació del seu últim llibre: "El canvi climàtic a casa nostra"
03 de desembre 2008
El Canvi climàtic des d'una perspectiva científica
El passat dia 1 de desembre van Luis Balairón va iniciar el curs Implicacions educatives del canvi climàtic amb una conferència realment interessant. Com es pot veure en la presentació, el ponent s'esforçà,i jo diria que ho aconseguí, en què es tinguera una visió des de la ciència del que ès el canvi climàtic i el que no ès. Una preocupació que es va veure clara per les contínues referències a clars errors en la divulgació que segons Balairón porten a un creixement de l'excepticisme. Va deixar també molt clar que les dades científiques avalen l'existència d'un canvi climàtic d'origen antròpic però que és en els impactes i escenaris possibles i en les estratègies on s'està donant la discusió. De tota manera, segons ell la proposta més assenyada és la d'adoptar mesures de precaució que de tota manera van a ser possitives.
27 de novembre 2008
Columbretes a concurs
L'equip de la Reserva Natural de les Illes Columbretes m'envia aquesta informació:
"Amb motiu de la commemoració del XX aniversari de la Protecció de les Illes Columbretes, estem duent a terme un seguit d’activitats adreçades a tots els sectors de la societat. Una d’aquestes activitats és la que ara li presentem. Es tracta de la convocatòria d'un concurs que en dues modalitats (literària i arts gràfiques) està dirigida als alumnes de 3er i 4t d’ESO i de Batxillerat i que té com a premi un viatge de tota la classe amb els professors responsables a les illes Columbretes.
Des de l’Oficina de la Reserva Natural de les Illes Columbretes pensem que és aquesta una bona ocasió per acostar les illes als alumnes de la província i és per això que convidem al seu centre a participar demanant-li que difonga aquesta informació entre els professors del seu centre.
Fullet d'inscripció.
05 de novembre 2008
El canvi climàtic a l'escola
30 d’octubre 2008
La sostenibilitat a l'illa
15 d’octubre 2008
Les Columbretes 20 anys protegides
.
14 d’octubre 2008
16 de setembre 2008
Activitats amb alumnes en el CEA Aula de la Mar
10 de setembre 2008
Global Eco-forum
09 de setembre 2008
Sed
03 de setembre 2008
Agafem els trastos
01 de setembre 2008
Tornem a començar
08 de juliol 2008
Els 20 anys de Columbretes
Per relaxar-se després dels posts anteriors, l'equip del Centre d'Informació de Columbretes ens envia aquest missatge:
"Dentro del 20º Aniversario de la Protección de las Islas Columbretes hicimos una actividad con un grupo de fotógrafos que consistió en una jornada en Columbretes para que cada fotógrafo mostrara su visión particular sobre nuestras queridas Islas. Con este trabajo hicimos una exposición en el Museu de Bellas Artes de Castellón. Una vez clausurada, y por si no pudísteis venir, la podéis ver en esta Exposició fotogràfica virtual. Esperamos de todo corazón que disfrutéis con las imágenes. Recomendamos enchufar los altavoces y que las fotos pasen solas. Aprovechamos para recordaros que a partir del 22 de Septiembre la exposición estará expuesta en el Edificio Moruno del Puerto de Castellón. Un abrazo de todo el equipo: Xavi, Eva y Patricia."
Compte amb aquestes espècies!
"Els residus llençats al vàter, al carrer, a les rieres, a la sorra de la platja o al mar es converteixen en destructors del fons marí. Algunes d’aquestes “espècies perilloses” són; la bossa de plàstic, la llauna d’alumini, el tetrabric i l’ampolla de plàstic... I totes provenen del poc civisme a mar, platges i ciutats. Però és possible reduir aquest problema. De fet és senzill, si tots hi participem."
Destrucció a tota costa
"Andalucía, la Comunidad Valenciana, la Región de Murcia, Canarias, Ceuta y Melilla, comparten este año el primer puesto de un hipotético podio como las regiones litorales que más han maltratado a su costa. El segundo lugar lo ocupan Cataluña, Islas Baleares y Galicia que continúan acosando a su medio natural con el ladrillo y la contaminación. Euskadi, Cantabria y Asturias les siguen muy de cerca, imitando en el norte el modelo devastador del Mediterráneo."Pel que fa al litoral Valencià afegeix que:
"Para la Comunidad Valenciana, con 518 kilómetros de costa, los grandes desarrollos turísticos (especialmente Marina d'Or Golf y el Manhattan de Cullera), el aumento de puertos deportivos y el problema de la contaminación se reflejan en 11 puntos negros."
Informe Destrucció a tota costa 2008 Comunitat Valenciana (pdf)
01 de juliol 2008
Pedalejant al cole
29 de juny 2008
La Trobada final: imatges i documents
José Mª Azkárraga ens va presentar un material molt interessat sobre el canvi climàtic que podeu consultar ací.
A continuació teniu les ponències que es van presentar.
IES Gilabert de Centelles (Nules)
CEIP Pintor Sorolla (Les Alqueries)
Educació Ambiental en els Espais Naturals Protegits
Parc Natural Penyagolosa
IES El Caminàs (Castelló)
IES Broch i Llop (Vila-real)
IES Vila-roja (Almassora)