19 de desembre 2008

Jornades d'Educació Ambiental





M'arriba la notícia que s'ha obert el termini d'inscripció a les IV Jornades d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana que es duran a terme els dies 25, 26 i 27 de febrer de 2009 a l'Universitat Politècnica de València. (Programa)
Podeu inscriure-vos omplint el següent formulari.
Durant les jornades també hi haurà un espai per a comunicacions i exposició de cartells i podeu veure les bases de presentació aquí


17 de desembre 2008

Què pots fer?




Tu pots fer és un concurs que pretén fomentar l'educació i les bones pràctiques ambientals entre els jóvens estudiants sobre aspectes clau relatius al Medi Ambient com són: l'estalvi d'energia, aigua i de matèries primeres o la reducció en la producció de residus 
Aquest Concurs és un projecte d'Obra Social Caixa Madrid i compta amb la col·laboració dels Organismes competents en Educació i Medi Ambient de les comunitats autònomes. Està obert a la participació de estudiants de 1r de Batxillerat dels Centres educatius públics, concertats i privats de les Comunitats Autònomes de: Andalusia, Aragó, Castella La Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Madrid, Múrcia i València i la data límit d’inscripció és el 31 de desembre de 2008

Aigua fotografiada



Feferació d'Escola Valenciana convoca el concurs fotogràfic "Un riu no és només aigua que passa". Es poden consultar les bases aquí i el termini d'admissió de treballs finalitza el dia 26 de gener de 2009.

16 de desembre 2008

Vols treballar en pobles abandonats



El Ministeri d'Educació d'Educació convoca ajudes per a participar en l'activitat de recuperació i utilizació educativa de pobles abandonats durant el període lectiu 2009. 
Es una activitat en la que poden participar alumnes de secundària a partir de 3r d'ESO i es pot triar entre tres pobles abandonats, Búbal (Huesca), Granadilla (Cáceres) i Umbralejo (Guadalajara).  El termini de presentació de sol·licituds és fins el 12 de gener.

11 de desembre 2008

El canvi climàtic des del periodisme




En la segona sessió dels curs "Implicacions educatives del canvi climàtic" Mª Josep Picó ha abordat dos temes que em semblen crucials. En primer lloc com pots afectar el canvi climàtic a la zona mediterrànea i de quina manera la política urbanística i de mobilitat ens fa més vulnerables a aquests escenaris futurs i en segon lloc de quina manera, en general poc rigorosa, els mitjans de comunicació informen d'aquest fenòmen. En la presentació que us deixo podeu veure exemples impagables de manca de professionalitat, sobre tot de la premsa gratuïta.
També podeu llegir aquesta entrevista apareguda en la premsa, amb motiu de la presentació del seu últim llibre: "El canvi climàtic a casa nostra"



03 de desembre 2008

El Canvi climàtic des d'una perspectiva científica




El passat dia 1 de desembre van Luis Balairón va iniciar el curs Implicacions educatives del canvi climàtic amb una conferència realment interessant. Com es pot veure en la presentació, el ponent s'esforçà,i jo diria que ho aconseguí, en què es tinguera una visió des de la ciència del que ès el canvi climàtic i el que no ès. Una preocupació que es va veure clara per les contínues referències a clars errors en la divulgació que segons Balairón porten a un creixement de l'excepticisme. Va deixar també molt clar que les dades científiques avalen l'existència d'un canvi climàtic d'origen antròpic però que és en els impactes i escenaris possibles i en les estratègies on s'està donant la discusió. De tota manera, segons ell la proposta més assenyada és la d'adoptar mesures de precaució que de tota manera van a ser possitives.