13 de febrer 2008

Navegant pel canvi climàtic


La Fundació per la Conservació d'Animals Marins i l’Obra Social “la Caixa” et conviden a participar en les activitats de divulgació i educació dins del programa mediambiental “la Caixa” a favor del mar: la ruta del Vell Marí, dedicat aquest any al canvi climàtic en el medi marí.

En la web se'ns informa que :

"El Vell Marí és un vaixell construït l’any 1980 i adquirit per la Fundació CRAM a finals del 2004. És un veler amb arboradura de ketch amb 17 metres d'eslora, i 4,4 metres de mànega. El vaixell està preparat per a la navegació d’alçada i té capacitat per a deu persones repartides en 4 camarots.

La missió del Vell Marí és ampliar i diversificar els projectes que la Fundació CRAM elabora i coordina a favor de la biodiversitat dels nostres mars. Des de novembre de 2005, el Vell Marí és el protagonista del projecte "la Caixa” a favor del mar: la ruta del Vell Marí, que ha permès dotar-lo d’un equipament d’alta tecnologia per portar a terme treballs d’investigació i accions de conservació i rescat d’espècies i ecosistemes protegits, tant en el Mediterrani com a l’Atlàntic oriental.
Paral·lelament, el Vell Marí s’ha convertit en una plataforma educativa per sensibilitzar sobre els problemes globals de conservació del mar i donar a conèixer la problemàtica mediambiental que afecta específicament al litoral espanyol. El 2007, gairebé 12.000 persones van visitar el Vell Marí i van participar en les activitats educatives portades a terme en el veler i la seva aula mòbil."

Si voleu participar-hi , podeu consultar aquí

11 de febrer 2008

Ecoherois


Ecohéroes por el clima és una campanya de la Conselleria de Medi Ambient de la Junta d'Andalucia per informar i conscienciar sobre el canvi climàtic.

En la web hi ha disponibles tres jocs educatius per als usuaris infantils i juvenils: Ciudad a oscuras, Recicla en casa i Eco Rally. Aquest darrer joc interactiu consisteix en recòrrer una distància determinada, en un període i temps limitats controlant en tot moment les emisions de CO2 , fent un ús eficient dels diferents medis de transport.

En Actúa es poden consultar guies ràpida de com actuar en diferents situacions com transport, residus, la compra,... i en Ecohéroes en la calle tenim informació de campanyes i actuacions realitzades.

Per últim hi ha una zona de descàrregues on poden descarregar-se salvapantalles, avatars, fons de pantalla, còmics, tons per al mòbil,...

Sens dubte una forma atractiva de presentar aquests temes al món juvenil.

04 de febrer 2008

Escola 0.9 vs Xiquets 2.0

En la Jornada d'assessors que es va celebrar en el Planetari de Castelló el dia 30 de gener, Jordi Adell va presentar la seva visió del que haurien de ser les competències digitals d'una manera molt clara i directa. A sota podeu veure la presentació utilitzada.


A l'espera de comptar amb imatges de la seva intervenció, aquí teniu els vídeos de la conferència que va donar en Cantabria en el IV Congreso Regional: Competencias basicas y práctica educativa davant dels responsables TIC dels centres escolars de primària i secundària realitzada en desembre passat i on mostra les seves visions del futur de les TIC i els reptes que plantegen a l'escola. Encara que us semblen llargs, són molt entretinguts i tenen moments memorables.