07 de maig 2007

La bicicleta en altres ciutats

La ciutat de Barcelona ofereix ja un nou sistema de transport: el lloguer públic de bicicletes, anomenat Bicing. L'èxit de l'experiència es pot apreciar en notícies com la apareguda en La Vanguardia. A Castelló estem impacients a l'espera de que es pose en marxa una iniciativa semblant.
En Castellón a Piñón hem trobat aquest vídeo que explica altres tipus de propostes relacionades amb l'ús de la bicicleta : les de Copenhage, Amsterdam i Bogotà. Quan podrem veure coses semblant en les nostres ciutats?

06 de maig 2007

La Trobada en imatges


No crec exagerar si dic que la trobada d'ahir va ser una jornada plena de sentit i de treball ben fet, sobre tot per tot l'alumnat que hi va participar. Es va notar que era ja la segona vegada que els alumnes presentaven les seues ponències i van resultar de molt d'interès i qualitat. Aquí podeu seguir en imatges el seu transcurs a partir de les imatges que vaig fer. Demanaria que em féreu aplegar les vostres per tal de completar l'àlbum.
Sembla que les coses que fem als nostres centres comencen a interessar, perquè per primera vegada el nostre encontre ha aparegut en la premsa, tal i com podeu veure en aquestes notícies dels periòdics Levante i Mediterraneo.
Us esperem a tots l'any vinent!

03 de maig 2007

Tots a la UJI

El proper dissabte, 5 de maig els centres Recicla de Castelló tindrem la V Trobada anual Recicla l'Escola en la Facultat de Ciencies Humanes i Socials de la Universitat Jaume I, i que enguany estarà dedicada a la presentació de comunicacions per part de l'alumnat participant. La jornada seguirà el següent

PROGRAMA
9,00 h Arribada a la Facultat de Ciències Humanes
Acreditació i entrega de documentació als participants
Muntatge de panells
10,00 h Apertura de la Trobada
10,15 h Presentació d’experiències, a càrrec d’alumnes dels centres participants en la campanya (I)
11,30 h Pausa
12,00 h Presentació d’experiències, a càrrec d’alumnes dels centres participants en la campanya (II)
13,15 h Sessió de Contacontes: El Tio Vicent.
14,30 h Dinar al bar de la Facultat
16,00 h (Cont.) Presentació d’experiències, a càrrec d’alumnes dels centres participants en la campanya (III)
17,15 h Avaluació de la Trobada
17,30 h Cloenda

De ben segur que com en edicions anteriors serà una jornada emocionant i molt productiva que us mostrarem en un altre post.

01 de maig 2007

Els edificis nous tindran certificació energètica


Ahir va entrar en vigor el decret espanyol de certificació energètica d'edificis, en virtut del qual els edificis nous i els que hagin sofert una rehabilitació important han de tenir l'anomenat 'segell verd'. Aquest certificat avalua l'eficiència energètica de l'edifici i permet que els compradors o arrendataris puguin saber-ne la despesa energètica i aspectes com la integració de mitjans per a aprofitar l'energia o la pluja, utilitzant una escala anàloga a la dels electrodomèstics: de la A (molt eficients) a la G (molt poc eficients). Aquest decret del Ministeri de l'Habitatge espanyol s'estendrà, més endavant, als edificis ja construïts.

Penso que és un model a utilitzar per fer l'ecoauditoria dels centres educatius més visible a totes les persones.