30 de novembre 2006

Sostenibilitat

L'anunci de la campanya de www.sostenibilidad.com presenta un dilema molt interessant sobre el qual reflexionar i discutir. Ja sabem que en això de la sostenibilitat hi ha molts punts de vista.

28 de novembre 2006

L'energia de la CAM


La CAM ha posat en marxa el projecte CAM Energia per tal de transmetre als ciutadans la importància de la utilització de les energies renovables i fomentar la participació en l'ús eficient de l'energia i de l'estalvi energètic.
El projecte combina actuacions adreçades a la població en general i altres dissenyades per a determinats grups, entre ells els escolars. Podeu trobar l'exposició "La Energia", l'Expotrailer "L'Energia a la llar" , l'Estació Espacial Argos o visites a diferents CEMACAMs. A la web es posen a l'abast una Guia de la Energia i un Almanac.
També podeu informar-vos del Premi de la Investigació Pedagògica de l'Energia que han convocat.

12 de novembre 2006

El camí del col·legi Carles Salvador

El passat divendres es va presentar en les Jornades Territori i Sostenibilitat celebrades a la Universitat Jaume I l'experiència que des de l'any 2004 està portant a cap el Col·legi Carles Salvador de Castelló. El vídeo és un reportatge sobre el projecte.

09 de novembre 2006

Sobre el desenvolupament humà

L'ONU ha fet públic l'Informe sobre el Desenvolupament Humà 2006 (en anglès) on es manifesta un preocupant descens de l'index de desenvolupament humà en la zona de l'Àfrica subsahariana. L'informe enguany està centrat en crisi mundial de l'aigua i es divideix en els següents capítols:
  1. Acabar amb la crisi de l'aigua i l'higiene.
  2. Aigua per a consum humà.
  3. El vast déficit en sanejament.
  4. Carestia de l'aigua, risc i vulnerabilitat.
  5. Competència per l'aigua en l'agricultura.
  6. Gestió d'aigües transfronteres.
En les seves conclusions resalta que quasi 2 milions de xiquets moren cada any per manca d'aigua potable i un sanejament adequat. Milions de dones i xiques joves es veuen forçades a dedicar hores per arreplegar i transportar l'aigua, restringint les seues oportunitats i possibilitats. Es pot veure un vídeo resum molt interessant en castellà.
El ranking l'encapçala Noruega i a la cua està Níger. S'ha de resaltar que els últims 23 països pertanyen a l'Àfrica. Pel que fa a Espanya, es troba situada en el lloc 19é entre la Gran Bretanya i Nova Zelanda, ascendint 2 llocs respecte a l'informe del 2005.
Si voleu, aquí podreu trobar més informació sobre el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament.

07 de novembre 2006

Recicla l'Escola al carrer

R Ee C Ii C L Aa
L E Blackie\ C O L A

Com es pot veure, hi ha una gran expectació per la campanya: ens la trobem a tot arreu.

06 de novembre 2006

Primera reunió en el CEFIRE










Avui hem començat el treball del Seminari Recicla de la zona Centre en la nova seu del CEFIRE de Castelló. També hem donat la benvinguda als 8 nous centres que s'han incorporat a Recicla en aquesta zona. Tots els centres han presentat els seus projectes, i sembla, per les paraules i els gestos, que hem tornat carregats de propostes i amb ganes d'encetar nous camins. Quan s'ha presentat aquest bloc, les cares ja no eren les mateixes, però de ben segur aconseguirem que a la fi de curs no sonen tan rares algunes paraules com wiki i bloc.

Seminari Recicla Centre

05 de novembre 2006

Inici de curs

Estem en una nova edició de la campanya Recicla l'Escola, i ja van set. Enguany estem preparant una sèrie de novetats que poc a poc anirem presentant. La primera és aquest bloc que pretén tenir una doble funció. Per una banda servir de quadern de bitàcola de la campanya i d'altre fer la funció de portal des d'on accedir a altres eines i comentar qüestions que interessen a les persones que hi participen.